Ce alegi pentru decorarea pereților?

Dintotdeauna în designul interior, o mare importanță a fost acordată pereților din locuință pentru că pereții din casa ta sunt elementul cel mai versatil, tocmai pentru că au avantajul de a fi transformați cu ajutorul unui tapet de calitate sau a vopselei lavabile printr-o paletă de culori potrivită sau un model unic în cazul tapetului.

Chiar și o cameră dramatică, vintage poate fi transformată cu ușurință într-o încăpere visătoare, romantică sau proaspătă, cu ajutorul unei vopsele în nuanțe pastelate și delicate. De asemenea, o cameră prea simplă poate căpăta instant accente moderne dacă folosești un tapet închis la culoare, în special unul cu motive geometrice.

Tapetul  adăugă într-un mod inedit un plus de personalitate casei tale, în timp ce vopseaua lavabilă este mai practică dar și îți  opțiuni cromatice infinite. Ambele pot funcționa de minune chiar și împreună. 

Tapetul este accesoriul perfect atunci când vrei să creezi o camera îmbrăcată într-un un aer clasic, retro sau modern, acesta poate conține modele imprimate sau poate crea iluzia de textură fiind deosebit de versatil. Tapetul cel mai popular și accesibil este cel din hârtie, însă cel mai durabil și de calitate este cel din vinil – acesta își poate păstra calitățile timp de 15 ani.

Din acest punct de vedere piața este extrem de ofertantă, propunând o varietate de imprimeuri și finisaje ce imită lemnul, piatra și alte texturi moderne. Este ușor de aplicat și, dacă este de calitate, se îndepărtează la fel de ușor, prin înmuierea cu apă.

Totodată un alt avantaj al tapetului este acela că poate ascunde defecțiunile minore ale pereților, creând o suprafață netedă și atractivă. Mai mult decât atât, cel de vinil are un nivel ridicat de rezistență la apă, precum și proprietăți antimicrobiene.

În toată lumea totuși, din punct de vedere al decorării tot vopseaua lavabilă rămâne prima opțiune pentru cei mai mulți oameni. Acest lucru se datorează faptului că aceasta e mai ușor de folosit, arată elegant, modern, și este mai accesibilă ca preț.

Alt avantaj al vopselei lavabile este varietatea impresionantă de culori, astfel încât tot ce trebuie să faci de fapt este să-ți lași imaginația să lucreze.

Soluția ideală în cazul în care nu te poți hotărî cu privire la culoare rămâne vopseaua lavabilă, deoarece pereții pot fi revopsiți cu ușurință în orice stadiu al reparațiilor casei. Aceasta este deosebit de prietenoasă cu oamenii schimbători.

Așa cum spuneam și la începutul articolului poți combina ambele modalități pentru un efect vizual extraordinar. Dacă te-ai gândit să combini tapetul și lavabilul, este recomandat să pui tapet pe un singur perete, și să folosești vopsea pentru restul.

Ca să te asiguri că nuanțele se armonizează perfect, alege o culoare din tapet și vopsește restul pereților cu aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *