Ce tip de gresie/ faianță alegem?

Deja de o perioadă îndelungată de timp gresia și faianța sunt tot mai întrebuințate în finisarea interioară și exterioară a imobilelor deoarece sunt produse ecologice, durabile și ușor de întreținut. Mai ales datorită diversității acestora ca mărime, forme, texturi și nuanțe de culori, utilizarea gresiei și faianței ne permite să creăm un design deosebit pentru un timp îndelungat.

Diversitatea aceasta creează confuzii în rândul clienților pentru că nu știu concret ce produs să aleagă, tocmai de aceea urmează cele 10 sfaturi utile care te vor ajuta să alegi rapid și corect gresia și faianța pentru renovarea locuinței.

1. Ține cont de design-ul adoptat.

Atunci când alegem plăcile ceramice este foarte important să ținem cont de estetica locuinței, astfel încât acestea să corespundă designului interior dorit. Iar atunci când luăm decizia de cumpărare e necesar să întrebăm dacă magazinul respectiv dispune de colecții de gresie și faianță în stilul dorit, spre exemplu: Modern, Mediteraneean, Provence, Clasic, Rustic, Minimalist. 

2. Suprafața trebuie să fiu una mată sau lucioasă?

Aspectul privitor la suprafață ține mai mult de preferințele fiecăruia dintre noi. Trebuie să iei în considerare, cu toate acestea, faptul că suprafața lucioasă scoate în evidență petele și amprentele. Dar în același timp, aduce și un strop de eleganță pentru că aceasta oferă un șarm deosebit locuinței dacă este întreținută corect și pusă în valoare.

3. Dimensiunile sunt foarte importante

Mărimea plăcilor de faianță/ gresie trebuie să fie corelată cu mărimea încăperilor sau spațiilor care necesită a fi placate. Cu cât încăperile sunt mai mari cu atât putem folosi plăci ceramice mai mari. Totuși în unele cazuri, această regulă ar putea fi încălcată de către specialiștii de design interior pentru a sublinia anumite tendințe în stilurile decorative. 

4. Plăci ceramice din lut alb sau roșu?

Plăcile de gresie/faianță sunt în mod normal produse din lut alb sau lut roșu. Cele din lut alb sunt mai rezistente la factori externi și au o absorbție mai mică a apei decât plăcile ceramice produse din lut roșu. Plăcile ceramice din lut alb sunt considerate net superioare din punct de vedere al calității.

5. Plăci din porțelan

Gresia din porțelan are o rezistență sporită la șocuri mecanice, din acest motiv aceasta este folosită la placarea podelelor, prin urmare este preferată din punct de vedere tehnic. Plăcile obișnuite se folosesc doar la pentru placarea pereților. Gresia porțelanată este compatibilă cu montarea podelelor calde dar în același timp este rezistentă la îngheț.

Așadar, înainte de a decide cu privire la cromatică, dimensiuni, materia de bază a plăcilor ceramice gândește-te foarte bine la locul unde dorești să renovezi, atât la dimensiune, la stil cât și la utilitatea camerei și a imobilului până la urmă. Ghidul acesta este menit să te ajute să iei decizia corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *