Construcția unei case

Ai ales să renunți la un apartament pentru a beneficia de avantajele unei case? Ai început să cauți un teren potrivit și ai nevoie de îndrumare în construcția unei case? Urmează următorii pași pentru a putea porni la drum cu un plan bine stabilit, cu obiective clare și pentru a atinge standardele de calitate dorite.

Sfaturi privitoare la alegerea terenului.

În primul rând, terenurile trebuie să fie terenuri intravilane pentru a putea fi construită o casă, pentru simplul motiv că pe teren extravilan acest lucru nu este posibil. Într-adevăr, există o procedură de transformare a terenului extravilan în teren construibil implică mai multe acțiuni, nu se referă doar la procedura de scoatere a terenului din circuitul agricol. E un proces anevoios, tocmai de aceea îți recomand să nu te complici și să eviți acest lucru dacă ai un buget relativ limitat pentru construcția casei.

Cât de înaltă poate fi locuința?

Cel mai bine este ca înainte de a face planuri exacte pentru casa la care ai visat, să vezi dacă ai posibilitatea să construiești așa cum vrei tu iar documentațiile de urbanism vor specifica acest lucru și este bine să cunoști aceste detalii, preferabil înainte de a cumpăra terenul.

Regimul de înălțime este un element deosebit de relevant întrucât stabilește numărul de etaje, dar și înălțimea efectivă a construcției, valoare care este exprimată în metri. În anumite situații, deși ni se permite să construim un imobil de P+3, parter plus trei etaje, este nevoie să reducem ultimul etaj, față de aliniamentul străzii. Acest lucru înseamnă ultimul etaj sau ultimele două etaje vor avea o suprafață mai redusă comparativ cu suprafața amprentei la pământ.

Dacă privești o imagine a oricărei străzi din mediul urban se poate observa că pe partea dreaptă și cea stângă, că mai toate clădirile sunt oarecum în trepte, primul etaj retras va fi mai puțin retras decât următorul și tot așa pentru că se urmărește atingerea unui unghi.

Răspunsul are legătura cu lumina care intră între clădiri și pe trotuarul pietonal. Prin urmare, dacă vrei să construiești o casă multietajată în oraș, probabil că se ți se va impune acest lucru deci e mai bine să ții cont de acest aspect de la început.

Amplasarea construcției

În primul rând limitările terenului și ale construcției în sine se regăsesc specificate în Codul Civil.

În cazul în care terenul este foarte mare, atunci probabil că limitele de proprietate nu fac subiectul unui argument prea puternic, dacă terenul este mic sau foarte îngust, este nevoie să avem grijă la aceste limitări. Dacă discutăm despre o casă detașată, este nevoie de o retragere de minim 3 metri pe cel puțin una din limitele laterale ale proprietății iar în partea cealaltă a terenului avem obligația să lăsăm o distanța dacă nu avem perete de calcan. Dacă pe peretele lateral al clădirii nu se află nici o fereastră este nevoie de o retragere de minim 60 de cm.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *