Cum alegem ferestrele?

Când decizi să achiziționezi ferestrele, nu trebuie să te gândeşti să achiziţionezi variantele cele mai ieftine, pentru că poţi face economii pe termen lung investind într-o fereastră de calitate care ar trebui să reziste 25 de ani.

Un prim sfat este să apelezi la o firmă cunoscută, cu experienţă, din ţara noastră. De obicei, o fereastră ieftină din Turcia sau China) nu are grosimea necesară şi fiind dintr-un material slab nu ţine bine geamul şi se corodează repede.

Există mai multe clase de profile PVC: clasa A (se referă la grosimea şi la calitatea peretelui exterior, care este cuprinsă între 3 şi 3,1 mm) şi respectiv clasa S (care se referă la climatul oferit şi care ar trebui să fie între -25 şi +45 de grade) sunt cele mai bune.

La noi în țară găseşti profile clasa B (grosime 2,7 mm) şi categoria M (climat mediu). În plus, durata de viaţă a profilelor din clasa A este cu 20% mai mare decât a celor din clasa B, prin urmare, recomand alegerea unei firme care e de multă vreme pe piaţă şi lucrează cu un producător renumit. Evită firmele nou-înfiinţate, nu prezintă credibilitate, totuși dacă îți sunt recomandate serviciile lor ai putea încerca. Niciodată nu accepta montarea fără să primeşti acte.

În cazul în care nu ești mulțumit de servicii, ca să poţi apela la OPC totuși, sunt necesare documente doveditoare: factură, chitanţă, certificat de garanţie şi contract. Pervazul (glaful) este foarte important.

În majoritatea țărilor nu se montează geam termopan fără pervaz. Acesta are rolul său, atât la exterior (ajută la scurgerea apei de pe geam, care astfel nu ajunge pe perete), cât şi la interior (se îmbină mai etanş şi conferă stabilitate).

Gândește-te că pierderea de căldură dintr-o clădire este de 9% prin podea, 24% prin acoperiş, 26% prin pereţi, iar cea mai mare parte, 41%, prin ferestre. Deci da locuieşti într-o zonă însorită, există un tip care respinge razele ultraviolete, evitând efectul de seră. Dacă stai într-o zonă mai degrabă rece, e indicat geamul termopan (cu trei foi de geam), care reduce coeficientul de transfer termic. Montează şi jaluzele interioare sau exterioare, care asigură umbra şi reduc pierderile de căldură.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *