Cum amenajăm mobila?

 

Când te muți într-un loc nou, una dintre primele decizii pe care trebuie să le iei sunt referitoare la mobilier. Cum se potrivește mobilierul tău în camera de zi, cum ar trebui să te orientezi cu amenajarea în cameră? Ce mobilier se potrivește în cazul în care decizi să renunți la mobila veche în detrimentul uneia noi? Pentru a putea încadra mobila corect în spațiul disponibil atât din punct de vedere estetic cât și tehnic poți să te ghidezi după următoarele concepte.

1. Echilibru
Gândește-te cât de ciudat ar părea să ai toate piesele de mobilier într-o parte a camerei și în cealaltă parte a camerei să existe un spațiu total neutilizat? Nu e cea mai buna modalitate pe care o poți aborda, aș putea spune chiar că trebuie să o eviți. Împarte camera în diverse secțiuni și asigură-te că mobilierul este distribuit în mod egal în toate zonele pentru a evita încărcarea a unei părți din cameră care să se lovească de golul din restul camerei.

2. Funcționalitate
Camera ta de zi ar putea fi la fel de frumoasă, dacă reușești să încadrezi mobilierul astfel încât decorarea să fie una practică, să te poți folosi de piese, nu doar să arate bine plasate. Tocmai de aceea, înainte de a achiziționa piesele trebuie să te gândești unde e cel mai practic și estetic corect să le poziționezi.

3. Simetrie

Despre acest concept am discutat și în articolul dedicat Feng Shui-ului.
Oglindirea mobilierului pe ambele părți ale unei axe imaginare (fie că este vorba de un șemineu sau de o canapea) este cea mai frumoasă modalitate de a decora. În primul rând va oferi și echilibru camerei, va dispersa lumina naturală corect și va da întregii încăperi un aspect curat, culorile îndrăznețe vor ieși în evidență armonios. Iar chiar dacă mobila pare a fi din altă poveste, se poate integra perfect cu ajutorul oglinzii.

4. Puncte focale

Cum evidențiezi un punct focal, adică, cum devine zona respectivă sau elementul respectiv un punct focal? Este foarte simplu, gândește-te la un element prețios pentru tine ori din punct de vedere sentimental, ori estetic, ori un element ieșit din comun care iar, aparent, nu are legătură cu povestea camerei.
Acest punct focal poate fi creat în majoritatea cazurilor cu ajutorul artei, poți folosi tablouri non-conformiste, explozii de culori, peretele poate fi pictat, poți să folosești o comodă vintage sau chiar din decorul industrial pe care să o decorezi creativ sau pe care să plasezi ghivece cu flori.

Punctul focal trebuie să fie plasat astfel încât în jurul său să existe spațiu care să-l pună în valoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *