Cum decorăm locuința în 2017?

 

În apropierea Crăciunului decorațiunile sunt căutate în mod special pentru a împodobi bradul, casele și verandele. Fiecare dintre noi se gândește cum să transforme apartamentul astfel încât rezultatul să înfățișeze o atmosferă calmă, caldă și festivă. Se optează în general pentru combinația clasică de culori: alb, roșu și verde; în ultimii ani elementele cât mai naturale cunosc o notorietate aparte și  sunt tot mai des întâlnite, spre exemplu conurile natural de brad, fructele uscate, lemnul. Pentru o decorare autentică și elegantă alege o culoare sau două , alege un singur stil  sau chiar poți crea o zonă dedicată decorațiunilor.

Cum decorăm bradul în 2017?

Anul acesta se renunță la ghirlandele lungi și încărcate, la celebrele bomboane care se puneau în brad, la modele și stilurile de globuri în toate culorile ci mai degrabă se pune accent pe simplitate și naturalețe accesoriile handmade sunt noul trend care să aducă o tușă personală și să reducă din cheltuielile cu accesorii sofisticate și strălucitoare.

În acest an, tendințele în ceea ce privește  împodobirea bradului de Crăciun sunt inedite. Se încurajează decorarea cu flori din abundență sub formă de ghirlande voluminoase și totodată înlocuirea globurilor tradiționale. Printre avantajele confecționării ornamentelor sunt  timpul  petrecut împreună cu cei dragi, în familie, șansa de a-ți testa creativitatea și bineînțeles, rezultatul final!

În cazul în care vrei ca decorațiunile să fie totuși strălucitoare poți opta pentru alegerea a două culori cum ar fi roz- auriu, alb-mov, auriu-roșu.

De asemenea poți să decorezi împreună cu familia un alt brad, mai mic și colorat înlocuind decorațiunile clasice cu decorațiuni handmade confecționate de voi.

Cum decorăm casa?

În principiu putem alege anumite colțuri din casă sau din curte pentru a decora în spiritul Crăciunului sau putem decora prin elemente mici tot apartamentul sau toată curtea.

Se încurajează crearea acelui colț pentru a nu încărca întreaga locuință însă nu este în neregulă dacă decorezi întregul apartament; încearcă totuși, cum am menționat anterior, să alegi un anumit stil și să respecți cele două culori pe care le-ai ales pentru că altfel riști să dai casei un aer obositor.

Nu exagera cu luminițele, încearcă să alegi luminițe într-o singură culoare și poți alege roșu, auriu, albastru, verde iar dacă preferi decorarea în două culori poți alege combinații clasice de albastru și argintiu, roșu și auriu, verde și roșu, alb și albastru. Mai mult decât atât, îți recomand să ai luminițe într-o singură camera iar în camera respectivă să păstrezi un decor natural, spre exemplu, pe masă poți pune pahare colorate în care să fie conuri de brad, decorații micuțe, sau lumânări parfumate, candele din sticlă sau de asemenea, poți căuta acei suporți metalici în mai multe forme speciali pentru lumânări.

Concluzia ar fi că anul acesta se poate opta pentru decorațiile simple și naturale, handmade, decorații care să iasă în evidență prin autenticitate, combinații în cel mult două culori, utilizarea fructelor uscate sau a conurilor pentru crearea unui ambient plăcut pentru că nu doar decorațiile oferă aerul de sărbători ci și ambientul olfactiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *