Cum evoluează piața imobiliară în 2018?

Pentru anul 2018 perspectivele privind piața imobiliară nu sunt cele mai bune. Se previzionează că din cauza unei posibile crizei economice care va lua naștere în SUA vor avea de suferit piețele din întreaga lume, criza putând determina o criză imobiliară deoarece acest domeniu a fost clădit și consolidate cu ajutorul creditelor bancare.

Prețurile pe piața de imobiliare vor continua să crească și în următoarea perioadă, acest lucru poate fi observat cu ușurință studiind online oferte de pe paginile companiilor de imobiliare. Pe fondul crizei imobiliare care se preconizează, cei care vând au tendința de a crește prețurile la apartamente bazându-se pe faptul că posibilii clienți se vor grăbi să cumpere pentru că se tem tocmai de aceste creșteri anunțate în 2018.

De fapt, la o analiză mai profundă a situației concluzia este că dacă prețurile vor continua să crească atunci riscul unei crize imobiliare este unul mai mare. Cu alte cuvinte, dacă investitorii au de gând să crească prețurile, criza nu va putea fi evitată.

Deși datele oficiale arată ca economia României este una în expansiune, aceasta de fapt are la bază stimularea consumului prin împrumuturi, prin urmare, criza imobiliară ar putea fi prevenită doar prin diminuarea profitului și nu prin creșterea prețurilor.

În momentul de față prețul apartamentelor și garsonierelor crește vertiginos, de la o lună la alta, și se pare că vor continua în același timp, locuințele din nici un oraș nu sunt scutite de trendul ascendent.

Specialiștii sunt de părere că dezvoltatorii vor avea succes doar în primă fază dacă vor crește prețurile, însă ulterior, situația se va schimba atunci când prețurile la apartamente vor fi prea mari depășind pragul mediu de 1000 de euro/mp.

Alt motiv de îngrijorare pe lângă eliminarea pachetelor de credite ipotecare este modificarea salariului într-un procent nesemnificativ astfel încât puterea de cumpărare nu crește în același sens cu prețurile locuințelor, mai ales în cazul locuințelor vechi care sunt și mai influențate din punct de vedere al prețului. 

Având în vedere majorarea dobânzilor bancare şi creşterea monedei era de așteptat ca va fi mai dificil să contractezi un credit ipotecar, cererea există, într-adevăr în acest moment și de aceea se construiesc locuințe ci și locuințe rezidențiale atât în București cât și în Brașov, Timișoara și Cluj, prețurile bineînțeles fiind afectate de factori precum zona, evoluția pieței imobiliare, piața financiară și inflația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *