Cum îți menții locuința într-un mod minimalist?

Amenajarea unei case frumoase prin prisma minimalistă poate fi realizată cu ajutorul unei organizării majore, iar menținerea acesteia necesită o organizare temeinică în continuare.  Este foarte important să urmezi câțiva pași care să te ajute să te organizezi. Cel mai important concept este cel referitor la achiziționarea acelor obiecte necesare sau deosebite pentru tine. Evită aglomerarea camerelor cât mai mult posibil. Urmează următorii pași pentru a te asigura că poți menține un spațiu minimalist cu ușurință.

  • Curăță vesela imediat după ce ai folosit-o.

Este mai mult decât evident că nimănui nu-i place să spele o chiuvetă plină cu vase. Însă, prin spălarea veselei imediat după ce a fost folosită nu numai că faci să devină mai ușoară menținerea unei bucătării curate, neîncărcate, de asemenea, va fi mai ușor să o depozitezi și să o poți folosi când ai nevoie pentru ca vei ști exact unde se află fiecare element.

  • Sortează corespondența periodic.

Corespondența este unul din acele lucruri care te ajută să agonisești tot felul de plicuri și reclame. În loc să sortezi o grămadă de facturi, cataloage, pliante, reviste publicitare la sfârșit de lună, este mult mai ușor să o faci zilnic. Este nevoie de doar câteva minute. Imediat poți arunca corespondența total irelevantă sau să pui deoparte corespondența importantă pentru tine.

Depozitează mai bine lucrurile de la vedere.

Indiferent de cât de bine sunt aranjate lucrurile tale în bucătărie pe dulap, sau cum sunt organizate toate produsele de frumusețe pe chiuveta de la baie, dacă există prea multe lucruri la vedere, casa va arăta vizibil aglomerată. Creează spații pentru depozitarea lucrurilor în dulapuri și sertare atunci când nu le folosești.

  • Evită să aduci prea multe lucruri în casă

Menținerea unei locuințe minimaliste nu înseamnă doar păstrarea organizată a lucrurilor deja existente în casa ta ci și menținerea acelor lucruri de care ai nevoie. Fii mai atent la ceea ce cumperi pentru acasă. Spațiul tău este prețios. Cumpără doar lucrurile pe care le iubești în mod absolut și știi că le vei folosi.

Cum spuneam la începutul articolului, ordinea este deosebit de importantă, deciziile de cumpărare, păstrarea unor obiceiuri cu privire la înlăturarea lucrurilor inutile care încarcă locuința, realizarea obiectivelor la timp tot cu scopul de a ușura menținerea spațiului în locuință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *