Cum putem amenaja un loft?

Chiar dacă în momentul apariției acestui trend loft-urile se adresau persoanelor cu venituri modeste, ulterior conceptul de loft a câștigat popularitate atrăgând prin senzația de confort. Acesta devenit un spațiu șic, preferat în special de artiști, arhitecți și designeri, tocmai pentru că opțiunile de amenajare interioară sunt nenumărate și lasă loc pentru desfășurări de creativitate.

Locuințele tip loft sunt alese de persoane mai puțin convenționale, cu un stil de viață liber și nonconformist, iubitoare ale spațiilor ample, aerisite. Este posibilă la acest moment introducerea pereților într-o amenajare interioară de tip loft, însă, în majoritatea cazurilor, din dorința de a menține senzația de spațialitate, compartimentările se fac doar acolo unde este necesar și într-o măsură foarte mică.

Amenajarea interioarelor de tip loft a dus la apariția stilului dedicat de design contemporan iar cele mai des întâlnite sunt compozițiile de design vintage industrial, însă de multe ori avem de-a face cu un eclectism interesant, cu elemente decorative vechi și noi.

Este preferat aspectul brut, nefinisat, de la pereții erodați care lasă cărămida să se vadă și până la podele din beton, grinzi și conducte la vedere, cromatica este în speță una bazată pe culorile pământului. Predomină maroul, roșcatul și cărămiziul, punctate de pete de culoare primară ce anima sufletul unui loft, pardoselile din lemn, beton sau piatră arsă rămân neacoperite, cu excepția unor elemente de accent, precum covoarele țesute manual, în culori vii și cu modele tradiționale.

În amenajarea a astfel de interioare perdelele sau draperiile nu prea își găsesc locul– ferestrele rămân goale. Sugerăm o variantă de mijloc prin folosirea storurilor de toate felurile, cu imprimeuri cât mai simple.

Spațiul generos dintr-un loft permite desfășurarea de canapele largi, capitonate cu piele neagră sau maro, sunt foarte potrivite corpurile de mobilă din lemn masiv cu inserții de fier, pe post de masă de cafea – cufere îmbrăcate în piele sau materiale textile rugoase, cu încuietori metalice.

Corpurile de iluminat adoptate sunt cele din materiale ce amintesc oțelul, cu design simplu, imitând lămpile ce vegheau munca lucrătorilor industriali de început de secol XX, sau lustre de tavan și lampadare din fier forjat cu arcuiri senzuale și abajururi din textile nepretențioase. Mai mult decât atât, pentru a complete corect decorul este de la sine înțeles, pereții înalți permit expunerea de tablouri de dimensiuni mari care domină și impresionează vizitatorul, spațiul vast invită la expunerea de sculpturi în piatră sau fier.

Sugestiile oferite privirtoare la stilul pe care ai putea să îl adopți nu sunt unicele, acestea sunt menite să creeze o viziune și să inspire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *