Cum sa alegi parchetul?

În privința alegerii parchetului laminat trebuie să ții cont de mai mulți factori: destinația încăperii, dimensiunile acesteia, modul în care aceasta este decorată, culorile folosite în designul interior și mai ales gradul de luminozitate al încăperii.

Aspectele practice sunt cele mai importante, prin urmare, dacă este destinat camerei de zi, bucătăriei sau holului de intrare, este obligatoriu să alegi plăci de parchet laminat cu grosimea de minimum 8 mm, prevăzute de către producător cu specificații de genul “trafic casnic intens” sau alte specificații similare.

În cazul dormitoarelor și în alte zone ale locuinței unde traficul nu este atât de intens, poate fi folosit parchet laminat cu grosimi mai mici, începând cu 6 mm.

Culoarea parchetului laminat trebuie să țină seama nu numai de restul culorilor din încăpere, dar și de dimensiunile încăperii. De obicei, nuanțele închise la culoare se potrivesc în încăperile de mari dimensiuni, cum ar fi camera de zi.

În cazul în care alegi un parchet laminat închis la culoare, vopsește pereții într-o nuanță deschisa și folosește-te de un mobilier luminos, vesel. Acest contrast plăcut poate fi obținut și prin placarea încăperii cu un parchet de culoare închisă și un covor în nuanțe vesele, pastelate.

Pentru încăperile care nu beneficiază de multă lumină naturală, poți să le înveselești aceste camere cu ajutorul unui parchet în nuanțe mai deschise: stejar alb, fag sau par. Camerele de mici dimensiuni vor arata, de asemenea, mai bine daca montezi un parchet deschis la culoare.

Dacă în asortarea parchetului laminat cu mobilierul și accesoriile din încăpere, o greșeala frecventă este alegerea aceleiași nuanțe pentru întreaga încăpere. Dacă mobila din încăpere este din stejar auriu, nu este o idee foarte bună să montați un parchet în aceeași culoare. Astfel, camera va arăta monoton – trebuie să existe un anumit contrast între diferitele elemente de design ale unei încăperi.

Tot ce trebuie să știi despre parchetul laminat.

Parchetul este un produs care îmbină o mulțime de calități extraordinare (ieftin, durabil, ușor de instalat și întreținut.

Alegerea tipului potrivit de parchet laminat este relevantă pentru o utilizare de lungă durată în cele mai bune condiții.Grosimea parchetului, indicațiile producătorului cu privire la zona unde poate fi montat, precum si montarea corecta a acestuia sunt câteva dintre lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când alegi parchet laminat pentru interiorul tau.

Pentru o exploatare corectă este important ca acesta să fie montat corect, acest lucru poate fi realizat foarte ușor dacă suprafața de montaj este perfect dreaptă. De asemenea, montajul corect presupune așternerea, sub parchet, a foliei protectoare cu rol de izolator termic și fonic.

Curățarea parchetului se va face doar cu perii moi și elastice, care nu zgârie și nu mătuiesc suprafața acestuia. Spălarea se face cu o lavetă de bumbac înmuiată în apa calduță cu detergent. Evită detergenții în cazul unui parchet din lemn masiv, deoarece suprafața parchetului nu va absorbi substanțele emoliente (uleiuri, ceară) din detergenții pentru lemn. Alege mai degrabă detergenți pentru suprafețe moderne, care au efect antistatic și care vor preveni depunerea prafului și a scamelor pe parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *