Cum să integrezi filozofia Feng Shui în decorul casei tale.

Având în vedere că este foarte important să fii compatibil cu propria locuință, amenajarea acesteia și bineînțeles a grădinii după principiile Feng Shui este un mod de a crea echilibru, armonie, care îți permit să te relaxezi și să simți o energie pozitivă. Mai mult decât atât, practicarea Feng Shui-ului aduce anumite beneficii de natură spirituală, este vorba de prosperitate, fericire, noroc și iubire. 

Printre regulile esențiale ale ştiinţei Feng Shui se numără importanţa ordinii şi curăţeniei, mai ales în baie. Prin aplicarea corectă a regulilor Feng Shui în amenajarea casei te vei bucura de armonie în familie, bucurie şi prosperitate, datorită energiei binefacătoare a elementului apă.

Prin urmare, decorează baia în culori pastelate, calde sau reci, precum: bej, creme, somon, diferite nuanțe de gri si bleu sau alb. Finisajele precum piatra, marmura, şi lemnul vor îmbunătăţi energia în interiorul băii mai ales datorită elementelor naturale.

În sufragerie este indicat este să amplasăm o oglindă în locul unde se ia masa în famile, pentru că astfel se dublează simbolic atât mâncarea de pe masă care simbolizează atât prosperitate cât și bucuria de a lua masa alături de cei dragi.

Este necesar să te asiguri că oglinda este suficient de mare, de asemenea, este foarte important ca oglinzile să fie în permanență curate, pentru a lasă energia să circule liber, într-un flux continuu. O oglindă mare se poate pune și deasupra unui șemineu, ea este benefică când este integrată în orice spațiu, atâta timp cât nu reflectă uşa.


Pentru dormitor, simetria este destul de importantă, prin urmare, amplasează două noptiere şi două veioze, care să încadreze patul, sugerând ideea de pereche. Patul trebuie așezat în locul cel mai îndepărtat al camerei, pe cât posibil în diagonală cu ușa şi nu în mijloc. Tăblia trebuie să fie susţinută de un perete şi nu este indicat să punem în spatele ei oglindă. Pentru a crea o atmosferă armonioasă şi liniştită se recomandă folosirea tonurilor pământii calde, evitându-se cele ţipătoare. Nu este indicată folosirea oglinzilor în care se reflectă patul. În anumite cazuri, dacă există grinzi deasupra patului, se recomandă mascarea lor cu baldachin de exemplu.


Bucătăria reprezintă nucleul locuinţei pentru că reuneşte energiile care ne hrănesc fizic, financiar şi emoţional. Bucătăria este luminoasă, evocând căldura Soarelui. Bucătăriile întunecate, care nu primesc multă lumină de afară, pot fi schimbate prin vopsirea pereților în nuanţe de alb sau galben pal, lumini artificiale şi accesorii vesele în culori aprinse, din loc în loc. Estetic, din punct de vedere al culorilor, decorul poate fi completat de accente violet, aceasta fiind culoarea prosperităţii. 

În cazul în care mobilierul este mult prea încărcat este posibil ca acesta să fie un obstacol în calea circulaţiei libere a energiilor pozitive. Este indicat, de asemenea, să înlături toate obiectele de bucătărie care sunt nefolositoare. 

Pentru sufragerie alege canapele mari, poți opta și pentru o măsuţă în mijloc, canapele şi fotolii în jurul ei, deci respectarea simetriei. Mobila trebuie aranjată astfel încât accesul prin cameră să se facă uşor, fără obstacole, din nou, nu trebuie ca atmosfera să fie înghesuită din cauza a prea multă mobilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *