Cum să-ți faci casa să aibă un rafinament aparte

Din când în când, ajung să vizitez o casă cu adevărat superbă, în care fiecare piesă este în mod evident vizibilă iar fiecare zonă se potrivește cu cealaltă ca într-un puzzle. Îmi plac aceste case în care proprietarii au încercat să găsească modalități de a încorpora ceea ce li se potrivește cu eforturi financiare mici și cu multă imaginație. Uite cinci moduri prin care poți să îți faci casa să emane bun gust.

1.Cumpără rame pentru decor

Arta face o casa să arate mult mai personal și să reflecte cu adevărat lucruri legate de cei care locuiesc în ea, se pot înrăma fotografii, cărți poștale, citate, artă pentru copii, benzi desenate etc. Toate aceste elemente reflectă o latură personală, creează un stil propriu în care te regăsești, astfel mereu vei avea sentimentul de armonie în suflet.

IKEA de exemplu, face rame elegante și nu foarte costisitoare, poți lua în considerare să cumperi rame mai vechi pe care să le vopsești, astfel se va mai adăuga din tușa personală.

2.Alege o paletă de culori și păstrez-o

Alege o paletă de culori pentru întreaga locuință și încearcă să nu te abați într-o zonă diferită nici măcar prin accesorii, pentru ca accesoriile, detaliile, sunt cele mai importante aspecte care transmit direct eleganță sau kitsch.

Încearcă să pui în valoare accesorii simple dar de efect, evită spre exemplu, pernele decorate încărcat pe o canapea din piele, evită să decorezi mobila cu multe elemente colorate și care nu au legătură ca textură sau stil.

3.Afișează elemente care sunt foarte importante pentru tine în toată casa

Atunci când casa ta este plină de lucruri fascinante cu semnificație pentru tine, există o șansă foarte mare ca și oaspeții tăi să fie fascinați și să întrebe care sunt poveștile din spatele obiectelor de care ești legat emoțional.

Pot fi fotografii vechi, pot fi tablouri pictate de tine sau de prieteni, pot fi anumite vase sau vaze handmade, poate fi orice lucru, orice lucru care să reprezinte ceva pentru tine.

4. Arată că echilibrul este unul creat intenționat

Eu folosesc cuvântul intenționat pentru că eu consider că este cel mai important element atunci când vine vorba de a face o locuință să arate prețios și armonios – pentru că decorarea unei case în mod intenționat este un lux major. Dacă nu îți poți permite să alegi și să cumperi piesele pe care ți le dorești sau să înlocuiești piesele dacă sunt uzate sau distruse, atunci ești dependent de articole de anticariat, nu te opri aici pentru că de fapt creativitatea și imaginația ta realizează totul, nu articolele în sine, acestea sunt doar un instrument.

5.Minimalismul este prietenul tău

De ce? Pentru ca poți să cumperi mai puține obiecte, deci este în mod inerent mai ieftin decât cumpărarea mai multor piese și, din fericire, pentru aceia dintre noi care au un buget restrâns, trăim într-un moment în care minimalismul este râvnit.

Deși este frumos, obișnuit, așteptat poate, să ai o masă și scaune, un bufet, un covor, un candelabru într-o sală de mese, tot ce ai nevoie este o masă și un loc unde poți să stai pentru a bea ceva și pentru a te relaxa. Mai puține griji, mai multă armonie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *