Cum te asiguri că îți permiți să cumperi o casă?

Indiferent dacă ne simțim pregătiți să deținem propria casă, în continuare, ne gândim dacă este cu adevărat posibil. În prezent, din ce în ce mai multe persoane, mai ales femei, cumpără proprietăți imobiliare. Există o mulțime de motive  pentru care este minunat să ai propria ta casă; independența pe care o poți avea pentru că tu ești proprietarul și faptul că o casă este o investiție pe termen lung care se amortizează treptat. Trebuie însă să iei în considerare anumite aspecte pentru a fii sigur că ai șansa să fii proprietarul unei case. În principiu, dacă te încadrezi în următoarele criterii:

1. Ai posibilitatea să plătești cel puțin 5%- 10% în numerar

Există modalități de a cumpăra o casă fără a pune prea mulți bani jos, este de părere Alison Rogers, agent imobiliar din New York și autor al Jurnalului unui Rookie Real Estate. Dar ea nu o recomandă. Nu este bine să ai impresia că locuința ta poate fi finanțată doar din exterior- prin credite, împrumuturi; cel mai bine e să ai capitalurile tale proprii de la bun început. Deși unii creditori vor acorda împrumuturi de la 3% până la 20%, așteaptă până când vei putea plăti cel puțin 5% ( de preferat 10% până la 20%) în numerar.

2. Datoriile tale sunt sub control

Furnizorii de ipoteci estimează că puterea de cumpărare a locuinței este de aproximativ 45% din venitul tău anual, minus indiferent ce aloci deja pentru alte datorii. Întocmește inventarul celorlalte datorii și calculează când vor fi plătite. Apoi, estimează cât de mare este  împrumutul în cazul în care te finanțezi pentru achiziția unei locuințe, folosește cei 45% ca limită absolută – astfel vei realiza cât de fezabil este împrumutul și dacă poți din punct de vedere financiar să faci această investiție.

3. Ai un venit constant pe termen lung

Odată ce ai contractat o ipotecă, trebuie să te asiguri că o vei acoperi. Dacă vei cumpăra casa alături de familia ta, asigură-te măcar că atât tu cât și partenerul tău aveți un venit stabil. Dacă ești singur, cu atât mai mult. Dacă te gândești la avansarea în carieră sau chiar la schimbarea domeniului de activitate, acest lucru implică anumite cursuri – care în mod normal aduc cheltuieli semnificative sau o perioadă nesigură din punct de vedere financiar.

De asemenea, dacă există probabilitatea disponibilizării, reducerea venitului sau există probleme de sănătate, ar fi cel mai indicat să nu faci această investiție acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *