Greșeli pe care le faci în design

În general lipsa experienței în materie de amenajări interioare își poate pune o amprentă negativă asupra aspectului unei case dar creativitatea poate salva situația. Dacă îți dorești o locuință frumoasă și echilibrată estetic, asigură-te că nu faci următoarele greșeli capital în amenajare.

Alegi stilul de decorare nepotrivit.

Este eminamente important ca decorul din interior să îl completeze pe cel din exterior și invers deci oricât de mult ți-ar plăcea stilul maritim definit de nuanțe de alb, bleu sau turcoaz, nu uita că o casă decorată într-o manieră total diferită de mediul ambiental exterior va arata total nefiresc .

În cazul în care locuiești într-o zonă de munte, limitează-te la finisaje, culori și elemente decorative potrivite zonei precum lemnul, piatra naturală, fier forjat și o paletă cromatică în tonuri de maro.

Alegi un decor nepotrivit stilului tău de viață

Dacă ai ales un covor alb imaculat pentru living, deși nu te descalți când vii acasă iar copilul tau este la vârsta la care adora să murdărească totul în calea sa este clar că alegerea nu a fost una practică și nu se potrivește stilului tău de viață.

Trebuia ca înainte de a lua orice decizie cu privire la decorul casei tale să iei în calcul lucrurile care îți plac, pasiunile dar mai ales stilul tău de viață, dacă nu vrei să regreți alegerile făcute.

Faci greșeala de a miza pe o singură culoare

Gândește-te  numai cum ar fi să-ți petreci întreaga zi într-o cameră roșie, verde sau albastră. Indiferent cât de mult ți-ar plăcea o culoare anume, folosește-o cu măsură, mai ales dacă este foarte puternică și nu mă refer doar la culoarea lavabilei ci și la extinderea culorii pe accesorii.

Chiar și culorile deschise sunt mai bine puse în valoare dacă sunt completate, pe alocuri, cu accesorii și decorațiuni colorate.

De exemplu, dacă avem un dormitor amenajat în alb și adăugăm o lenjerie de pat într-o nuanță deschisa de vernil, draperii galben pal și două tablouri în rame de lemn, brusc, dormitorul alb și impersonal va capătă o aură prietenoasă de căldură, confort și va transmite o senzație din natură.

 Faci exces de mobilier si accesorii decorative

Și chiar dacă nu ești adeptul minimalismului, evită să acumulezi prea multe piese de mobilier în aceeași încăpere, dacă nu vrei să trăiești senzația că locuiești într-un depozit de mobilă și decorațiuni.

Încearcă să te limitezi la anumite piese esențiale, care să completeze decorul, gândește-te și că aceste trebuie să fie utile și cu design simplu, mai ales în decorarea și amenajarea spațiilor mici.

În cazul în care locuința ta este atât de mică încât până și puținele piese de mobilier o fac să pară prea aglomerată, evită cât poți de mult imprimeurile care o vor face să pară și mai încărcată decât este de fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *