Stilul Boho Chic

Stilul Boho Chic este un stil decorativ caracterizat  printr-o combinație de elemente romantice și o explozie de culoare.  Prin esență acest decor unul feminin, prin urmare, unul destul de încărcat și de aceea este foarte important să alegeți cu mare grijă elementele, pentru ca ambientul general să arate cât de cât aerisit.

Stilul este unul popular și neobișnuit caracterizat de culori luminoase, modele aiurite și o atmosferă artistică în mare parte creată cu ajutorul materialelor: accesorii, cuverturi de pat, tapiserii de mobilier, covoare, perne și perdele completate de baldachinele, hamace și lucrările de artă uimitoare.

Dacă îți dorești un spațiu mai calm, concepe un interior boem alb  pentru că este mai ușor și arată foarte rafinat. Elemente precum lemnul, blana, diferitele tipuri de texturi, pielea, pot fi utilizate cu succes în compunerea stilului.

Designul interior este unul boem, plin de culori vii și piese de epocă, un spațiu primitor și confortabil, care reflectă iubirea pentru elementele exotice, printurile de diferite proveniențe, explozia de culori și texturile neobișnuite.

Paleta de culori

Acest stil se axează pe foarte multă culoare, nuanțele pentru care se optează trebuie să aibă o logică de recomandat ar fi să alegi o culoare neutră a pereților, precum alb sau bej, pentru că acestea oferă mai multă luminozitate și extind vizibil spațiul. Mai mult de atât, aceste culori generează un contrast mult mai mare cu elementele decorative și texturile voiosului stil boho chic.

Există, bineînțeles nuanțe proprii care caracterizează decorul precum fuchsia, albastru, verde și maro, acestea sunt menite să creeze armonia în decor. Paleta cromatică este definită prin culori vibrante și asocieri frapante de galben, violet, roșu, portocaliul și auriul.  

Stilul mobilierului

Mobilierul  trebuie să fie unul impunător și practic, se mizează pe piese de mobilier specifice anilor ’50 sau ’60.  În cazul în care spațiul amenajat este un dormitor, atunci piesa de rezistență va fi patul, care în stilul boho chic trebuie să fie neapărat într-o culoare deschisă.

Poți opta pentru un pat metalic, alb sau roz prăfuit, pentru unul clasic în culori pale, galben pai sau gri deschis, sau pentru unul contemporan, tapisat în aceleași culori deschise sau, bineînțeles, patul poate avea un baldachin simplu.

În general mobilierul de epocă sau modern sunt excelente idei de interior pentru un decor în stil boho chic iar mobilierul din lemn sculptat cu ornamente superbe adaugă eleganță și fast acestui look boem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *