Stilul decorativ în 2018

E destul de adevărat că locuințele nu sunt redecorate la fiecare început de an, dar în cazul în care totuși îți dorești să fii la curent cu tendințele din domeniul amenajărilor interioare sugerate de cei mai experimentați designer și consideri că poți adopta un nou stil sau elemente dintr-un stil nou pentru că pur și simplu îți plac, poți aplica abordările prezentate în acest articol.

În cazul în care planifici să-ți renovezi casa anul acesta e indicat să cunoști toate tendințele, ce culori se preferă, ce fel de mobilier e mai estetic să folosești în compunerea decorului unei încăperi, ce elemente decorative și accesorii vor fi la modă.

Nuanțe intense.

Anul acesta designerii recomandă folosirea unor culori mai intense în calitate de accent chromatic iar dacă nu ai inspirație și nu știi concret la ce culori să apelezi, inspiră-te din culoarea vedeta a lui 2018 – Ultra Violet. În primul rând, aceasta nu poate trece vreodată neobservată și arată cu adevărat prețios în combinație cu nuanțele neutre, pastelate și șterse, dacă vrei să o asociezi cu o alta culoare de accent, poți alege galbenul muștar sau auriul.

De asemenea, alte culori binevenite în amenajările interioare sunt: roșul, portocaliul, galbenul, corai și nuanțele lor, dar si diverse nuanțe de albastru, precum albastrul teal – o nuanță plăcută cu note turcoaz-verzui.

În continuare, bucătăriile albe, moderne și minimaliste își păstrează poziția fruntașă în domeniul amenajărilor interioare dar annul acesta, designerii recomandă  mai multă culoare în decorarea lor.

Nu spun că este necesar să schimbi mobila pe care o ai, ci să aduci în povestea decorului câteva accesorii și decorațiuni mai colorate: una sau mai multe plante verzi, un corp de iluminat cu abajur colorat, fețe de masă, pernuțe pentru scaune sau chiar scaune colorate, veselă.

O altă sugestie care poate aduce succes este să creezi un perete de accent, cu imprimeu interesant anul acesta, decorarea se îndreaptă spre finisaje geometrice, texture ce imită tapetul sau chiar tapet în ceea ce privește pereții.

Dacă vrei să-ți renovezi bucătăria în 2018, e bine să ai în vedere un aspect deosebit de important cum ar fi chiuvetele din inox (mat sau lucios), precum si cele albe care ar trebui evitate. În schimb poți alege modele din piatra, cupru, beton sau chiar granit.

Plantele sunt elemente de bază în decorare.

În 2018 plantele de interior vor deveni unul dintre elementele de bază ale decorurilor moderne, indiferent de stilul de amenajare ales pentru că acestea nu adaugă doar culoare unui spațiu, ci contribuie și la purificarea atmosferei (nu toate, dar cele mai multe dintre ele), precum și la crearea senzației de perspectivă și volum.

Imprimeuri florale

Plantele au revenit  în atenția designerilor și prin intermediul finisajelor și textilelor, poate fi vorba despre tapițeria canapelei din living, despre tapițeria patului, despre un covor, despre un set de așternuturi, despre draperii sau chiar tapet.

Prin urmare, dacă vrei să aduci un suflu proaspăt în casa ta, caută o varianta de aplicare a acestui trend de amenajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *